Chef Orlando Zaharia de la ”Chefi la cuțite” a dezvăluit câți bani ajunge să câștige un bucătar profesionist în România.
Câți bani face un bucătar profesionist în România. Chef Orlando Zaharia, unul dintre cei patru jurați de la ”Chefi la cuțite” a dezvăuit în cadrul unui podcast suma uriașă cu care pleacă acasă un bucatar profesionist din România.
Celebrul jurat de la ”Chefi la cuțite” spune că, în România, un bucătar bun poate câștiga lunar peste 5.000 de euro.
„Un chef bun este scump acum într-un restaurant. Da (n.red. peste 5.000 de euro). Un bucătar român, dacă ajunge chef în România, poate să câștige atât cât vrea el pentru că la el este meseria, la el sunt orele de program, la el este evoluția restaurantului, la el sunt banii care intră în buzunarul proprietarului. Deci, cheia este la el. La restaurantele mici se poate simți amprenta unui chef bucătar. Este o singură persoană care conduce o echipă.
Dacă există niște procese scrise, protocoale, poți să schimbi 10 bucătari fără să se simtă. Dar în locațiile unde bucătarul și-a pus amprenta și nu iese nicio bucătărie fără să o guste el, nu există nicio farfurie fără să o atingă, nu există nicio rețetă care să fie adusă de pe nu știu unde și sunt creațiile lui și el participă activ la crearea lor și la imaginea finală, atunci când pleacă el, pleacă cu tot cu gustul și cu amprenta personală”, adezvăluit chef Orlando Zaharia în cadrul podcastului ”Altceva” cu Adrian Artene